Termékek Menü

Garancia

Garanciális feltételek:
Termék meghibásodása esetén a termékhez  mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről.
A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli.
Az általunk forgalmazott termékekhez a garanciát, a gyártók magyarországi szakszervízei biztosítják önnek és a
jótállási idő kezdete a számla és a garancia levél dátuma.
A termék meghibásodása esetén az önnek átadott garancia levél tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.

A gyártói szakszervízekben a jótállási igény az alább felsorolt iratok bemutatásával érvényesíthető:

  • A  számla egy példánya és a
  • A termékhez mellékelt, a Szállító által hitelesített GYÁRTÓI GARANCIA JEGY

Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudják a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek átvétele után 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó. A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt.

A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók és forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

  • Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó telefon számán, amit azonnal továbbítunk a gyártó szakszervízébe vagy a gyártói disztribúcióba. Ha a szerviz vagy a disztribúció kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.
  • Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.
  • Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor cégünk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor az áruház utólag megtéríti a szállítás költségét. Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét sincs módunkban megtéríteni. Portósan küldött csomagokat nem vesz át áruházunk!